Хвилеподібний дах з текстурованих алюмінієвих пластин для багатофункціонального спортивно-розважального комплексу

27.12.2022
Креатив Алюмінієві композитні панелі
Прочитали: 130
Хвилеподібний дах з текстурованих алюмінієвих пластин для багатофункціонального спортивно-розважального комплексу

Хвилеподібний дах з текстурованих алюмінієвих пластин покриває Espace Mayenne у Лавалі (Франція) – багатофункціональний спортивно-розважальний комплекс, спроектований місцевою архітектурною студією Hérault Arnod. Центр розташований на колишньому військовому об'єкті і є частиною більш широкої схеми розвитку території.

Вигнута нерівномірна форма даху, що надає характеру всій споруді, символізує перехід від однієї епохи до іншої. Освоєння колишніх військових об'єктів у західній Європі під соціальні проєкти – практика досить популярна не тільки у Франції, а й у Німеччині.

При найближчому розгляді даху можна побачити, що він є комбінацією із суцільних і перфорованих алюмінієвих пластин. Щоразу, коли йдеться про використання алюмінію в будівництві, ми розглядаємо алюмінієвий композит як альтернативу листовому металу, і ось чому: 

  • перфоровані та гофровані касети з АКП завдяки легкості не дають значних навантажень на конструкцію;
  • композит дозволяє реалізувати безліч форм, при тому дуже добре переносить вітрові навантаження.

В інтернет-магазині AVERS наявні композитні панелі ECOBOND товщиною 3 та 4 мм в широкому колірному асортименті та з різноманітною структурою покриття. 

Перший поверх будівлі – це великий і повністю засклений атріум, що відкриває зсередини неймовірний краєвид, зі стелею зі світлих дерев'яних рейок, які повторюють плавні форми навколишнього ландшафту. 

Найбільший простір комплексу – Великий зал – спроектований таким чином, щоб його можна було перетворити зі спортивної арени з трибунами по периметру на приміщення для виступів зі сценою вздовж північного краю, обрамленої діагональними фіранками. Зовні будівля оточена обшивкою з алюмінієвих панелей з трьома горизонтальними смугами різної текстури, розташованими над дерев'яною основою.

Автор світлин – Сіріл Вайнер.