Реконструкція та розширення сімейного будинку 1980-х років з АКП

30.01.2023
Креатив Алюмінієві композитні панелі
Прочитали: 793
Реконструкція та розширення сімейного будинку 1980-х років з АКП

Вже не вперше нам трапляються проєкти, де до вікових автентичних будівель десь на півночі Європи архітектори придумують сучасні прибудови, щоб отримати кращий краєвид на навколишні морські ландшафти. 

Сьогодні розповідаємо про проєкт архітекторки Сунниви Розенберг – реконструкцію та розширення сімейного будинку 1980-х років, збудованого навколо фруктового саду в містечку неподалік південного узбережжя Норвегії. Власники будинку попросили створити прибудову, що містить кухню відкритого планування, вітальню та їдальню, а також обідню зону на відкритому повітрі з видом на сад. 

Прибудова розташована паралельно до дороги та оточена ялинами й соснами в ретельно доглянутому саду. Засклений перехід з'єднує прибудову та оригінальну будівлю. Одна зі стін, що звернена до дороги, облицьована зовні металізованими панелями з невеликою перфорацією, малюнок якої нагадує гілку дерева. 

Дизайн прибудови є сучасним контрастом з основною будівлею з використанням таких матеріалів, з якими можна досягти високих стандартів обробки та сучасної естетики. Замість того, щоб імітувати архітектуру теперішнього будинку, прибудова має чисті лінії та зіркоподібну дерев'яну конструкцію, облицьовану великими фасадними панелями та скляними отворами від підлоги до стелі. 

Щодо зовнішнього облицювання стін, ми радимо використовувати алюмінієво-композитні панелі ECOBOND. По-перше, з ними просто працювати, панелі кріпляться на простий алюмінієвий каркас. По-друге, мають великий вибір поверхонь, тобто з ними можна досягти будь-якого візуального задуму. 

Також звертаємо увагу, що стіновими панелями оздоблені не лише стіни, а й зовнішня сторона стелі на відкритій терасі. Композитні панелі добре підходять під подібні задачі через легку вагу та відмінну стійкість до впливу повітря в різні сезони. 

Щодо інтер'єру, тут використано нейтральну палітру, покликану зберегти акцент на видах природи. Стіни та стелі обшиті березовою фанерою, а широка дерев'яна підлога має мінімалістичний вигляд. 

Фотографії зроблені Расмусом Норландером