Студія художниці на місці старого коровника

20.03.2024
Креатив Листові пластики
Прочитали: 9
Студія художниці на місці старого коровника

Майстерня для британської художниці на місці корівника – архітектурна студія David Kohn Architects переобладнала сільськогосподарську будівлю на колишній молочній фермі на творчій сучасний простір, зберігши при цьому автентичність місця. 

Художниця та її чоловік живуть на фермі із початку 1970-х, а останні 15 років займаються реконструкцією будівель, щоб врешті отримати комфортний простір для життя і при цьому сконцентрувати навколо себе певну спільноту людей. Мета подружжя – жити у сільській тихій місцевості та при цьому мати дружнє коло однодумців поруч. 

В цьому дописі розглянемо реконструкцію будівлі, яка колись була хлівом для худоби. Було вирішено зберегти якомога більшу частину теперішньої будівлі – оригінальні дерев’яні ферми сараю, бетонну підлогу, колони та деякі блокові стіни. А також повторно використали старі двері сараю, молочну раковину та нагрівальні лампи, які колись використовувалися для вирощування телят. Архітектори досить делікатно перебудовували корівник – збережено оригінальну патину блоків та позначки на бетонних колонах. 

Частина майстерні знаходиться на відкритому повітрі. Щоб захистити робочий простір від дощу, влаштували великий дах, що закриває всю площу відкритої майстерні, а щоб забезпечити максимальний доступ денного світла, дах накрили полікарбонатом.  

Зенітні архітектурні ліхтарі або вікна у даху всередині будівлі – це також прозорий полікарбонат. Їхні форми є відсиланням до створів самої художниці, що малювала подібне своїх картинах як отвори в інші світи. 

Окрім майстерні в корівнику облаштували спальню, ванну кімнату, кухню та робочий офіс. 

Товари зі статті
New
Прозорий POLICAM полікарбонат монолітний, 4 мм
лист
-
+
1 568,60 ₴/м2
Сума: 9 807,67 ₴
Категории из статьи